diumenge, 12 de febrer del 2012

Cursa de Mont-Rodon 5/2/2012

Els dos Jordis i el Climent, en l'ambientillo post-cursa...
Gran actuació pantaurellenca a la cursa de muntanya que s'organitza a Matadepera, la V edició de la Cursa de Mont-Rodon, un recorregut de 12 km amb 400 m. de desnivell positiu que té com a principal atractiu la pujada al Mont-Rodon i a Can Torres, uns espais ben coneguts del nostre entorn natural, on hem anat a entrenar més d'una vegada.
Jordi Casanovas, impressionant 22è lloc
Ens trobem amb un gran ambient al centre del poble, amb gairebé 500 participants, ple de corredors coneguts, els més habituals de l'ambient muntanyero de Matadepera, Terrassa i comarca, i una fantàstica organització a càrrec de la Unió Excursionista Matadepera. Després de les salutacions i les fotos de rigor, prenem la sortida, és un matí molt fred després de les nevades dels darrers dies, però el sol escalfa una mica l'ambient i ben aviat es pot córrer a gust i sense gaire problemes.
El recorregut no té gaire secrets, després de planejar amb alguns tobogans durant un parell de km comença a pujar, sempre per pista ampla, cap a Mont-Rodon, una petita baixada, la darrera ascensió a Can Torres, i finalment 4 km de llarga baixada per pista, i al final per carrers asfaltats, fins arribar de nou al centre de Matadepera. És una baixada que es fa volant, i on tothom apreta les dents per guanyar o defensar alguna posició.

Jordi Garreta, "volant" a la baixada...
La cursa es fa per pista que permet córrer i agafar un ritme constant a la pujada, i només ens hem trobat amb alguna clapeta de neu, i algun gir obac amb una mica de gel on calia ser prudent.

Us deixem aquí les nostres fotos i les classificacions, hem fet en conjunt una gran cursa, i novament els Pantaurells han tret el caparró en una cursa de muntanya de la nostra comarca (i disculpes al company Francesc Araguás, que no hi ha hagut manera de trobar cap foto seva de la cursa):

22. Jordi Casanovas 51:30 (12 CM)
38. Jordi Garreta 53:43 (9 DM)
62. Climent Palet 56:30 (2 EM)
189. Francesc Araguás 1:04:32 (104 CM)

El Climent, marcant terreny...
Destacar el segon lloc del Climent a la seva categoria (EM), llàstima que només donaven trofeu al primer de cada categoria i ens hem quedat sense poder veure'l al podi... a veure si la fantàstica organtizació de la Unió Excursionista Matadepera s'anima l'any vinent a fer podis de categoria, i fem encara una mica més d'ambient!

Arribant a meta animant el públic a tope: ooeeee!!!!
En conjunt, doncs, bones sensacions, una matinal molt divertida i entretinguda, i defensant bones posicions a les nostres categories, de cara a preparar ja el proper repte de la Secció de Muntanya, una mica més ambiciós: la marató de muntanya de Campdevànol... Aviat ens tornem a veure!